smalle_banner_1.jpg

Frankrijk Vakantieland

Wil je een eigen bedrijf beginnen in Frankrijk? Frankrijk beschikt over een grote afzetmarkt en er zijn ook vele mogelijkheden. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke zaken onder elkaar gezet voor het ondernemen in Frankrijk.

Doorzettingsvermogen

Het belangrijkste voor ondernemerschap is doorzettingsvermogen. Het ondernemen in Frankrijk verschilt niet zoveel van Nederland. Waarschijnlijk is het wel lastig om te bepalen wat de mogelijkheden zijn in Frankrijk. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de cultuurverschillen en dat je de taal spreekt. Het verschil in communiceren mag absoluut niet onderschat worden.

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende markten in Frankrijk, kun je het beste naar de Kamer van Koophandel in Parijs gaan oftewel de Chambre de Commerce et d’Industrie de Paris. Hier kun je tegen een kleine vergoeding rapporten inzien over de verschillende branches in Frankrijk. Deze rapporten kunnen jou een goed beeld geven van de verschillende markten in Frankrijk.

Doe praktijk ervaring op

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat ervaring in de praktijk erg belangrijk is. Voordat je een bedrijf wil gaan beginnen in Frankrijk, moet je niet alleen theoretisch alles op orde hebben, maar is het ook belangrijk om praktijkervaring te hebben. Daarnaast kan het handig zijn om beurzen te bezoeken voor meer informatie. Ook de contacten die je kan leggen op een beurs kunnen je helpen met het succes van jouw onderneming. 

Netwerken

Alleen is maar alleen. Dit is in Nederland zo, maar in Frankrijk geldt dit nog meer. Als je besluit om te starten voor jezelf is het belangrijk om lid te worden van interessante groepen en netwerken. Op LinkedIn kan je een aantal actieve groepen vinden waar je je bij kan aansluiten. Daarnaast zijn er ook veel websites die relevant zijn. Lees deze informatie door. 

Meer informatie?

Op de website van France-Compagnie vind je meer informatie over ondernemen in Frankrijk. France-Compagnie kan je als Nederlands bedrijf op weg helpen om de eerste stappen op de Franse markt te zetten. Van het fungeren als handelspartner tot en met het vertalen van een webpagina en bijbehorende marketing campagne, France-Compagnie is de juiste partner die met een netwerk van specialisten altijd een goed advies kan geven.

Deel deze pagina