smalle_banner_1.jpg

Mijn naam is Lisette Lucassen, ik kom uit Leiden en ben eigenaresse van France-Personnel. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders op vakantie naar Frankrijk. De Ardèche, Provence, Dordogne, ik ben er allemaal geweest. Toen ik oud genoeg was ben ik zelf op een camping gaan werken. Drie seizoenen werkte ik op een camping in de Aveyron. Vervolgens heb ik de Hogeschool Toeristische Informatie Opleiding (TIO) gevolgd en heb o.a. stage gelopen in Chambery. Na mijn studie heb ik gewerkt bij verschillende bedrijven in het toerisme.

Vanuit mijn passie voor Frankrijk en mijn opgedane werkervaring wil ik met France-Personnel graag andere mensen ook de kans geven om in dit geweldige land te werken. Frankrijk is bij veel Nederlanders onbemind: "leuk land, jammer dat er Fransen wonen". Toch is er gelukig nog een kleine groep Nederlandsers die vanaf jongs af aan al weten dat ze naar Frankrijk willen: voor een seizoensbaan, een stageplaats of wellicht om zich er definitief te vestigen. Voor deze groep mensen bestaat France-Personnel. Of je nu op zoek bent naar een zomerbaantje op de camping, op een vaste baan waarbij je de Franse taal dient te spreken. France-Personnel is het platform voor vraag en aanbod voor Franstalige vacatures.

We zijn vooral gespecialiseerd in seizoenswerk in Frankrijk, zowel zomer- als winterseizoen, waarbij we vooral mensen zoeken voor de receptie en bar. Naast alle campingjobs hebben we ook vacatures voor langere periodes, vaste banen of werk op projectbasis. Denk bijvoorbeeld aan een functie als beheerder op de camping, een functie als inkoper bij een touroperator die zich op Frankrijk richt, of een tijdelijk project als vertaler.

Het aanbod op onze site is momenteel nog klein, maar groeit snel! Houd daarom onze vacaturepagina goed in de gaten. Wil je lezen hoe het andere mensen vergaan die via France-Personnel een baan vonden? Lees dan de ervaringsverhalen. Ben je inmiddels overtuigd en wil je solliciteren? Wacht dan niet langer! Hopelijk zien we elkaar snel.

A bientôt!
Lisette

Bonjour, ik ben Tessa van Breeden en ik loop stage bij France-Personnel van september 2017 tot en met januari 2018. Ik woon in Leiden, waar ik Franse taal en cultuur heb gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn studie heb ik ook een semester in Toulouse gestudeerd. Nu volg ik een pre-master Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam, om daarna de master Internationaal Management te gaan doen.

Hoewel ik inmiddels wel vaak in Frankrijk te vinden ben, gingen we vroeger juist vaak in Nederland op vakantie. Dit heb ik inmiddels ruimschoots ingehaald: na mijn eerste trip naar Parijs op mijn zestiende was ik verkocht. De vervolgstap was dan ook logisch en uiteindelijk ben ik Franse taal en cultuur gaan studeren.

In het laatste semester van deze studie ben ik naar Toulouse gegaan om me helemaal onder te dompelen in de Franse taal en cultuur. Wat een fantastische ervaring om er een tijd te wonen, te studeren en te werken! Met deze stage krijg ik de kans om weer veel contact te hebben met de Franse taal en cultuur.

Heb je er zelf ook wel eens van gedroomd om in Frankrijk te werken, al dan niet tijdelijk, of in een internationale omgeving in Nederland elke dag bezig te zijn met de Franse taal? Ik raad het zeker aan!

Hopelijk tot snel,

Tessa

 

Deel deze pagina