smalle_banner_3.jpg

Hélene (21) werkte zeven weken tijdens haar zomervakantie op een camping in de Franse Alpen, waar ze in de receptie en in de bar werkte. Ze had er een onvergetelijke tijd!

Door mijn studie Franse taal en cultuur, wilde ik eens een langere tijd in Frankrijk doorbrengen. Na mijn sollicitatie kreeg ik in mei het bericht dat er een plek voor mij gevonden was in Frankrijk, voor zeven weken in de zomervakantie. Op een camping in de Hautes-Alpes, kon ik aan het werk als receptioniste en ’s avonds in het restaurant. Na vaak de zonnige weerberichten van mijn bestemming te hebben gezien, vertrok ik samen met de Nederlandse animatrice van de camping uit Nederland. Eenmaal op de camping aangekomen, werden we hartelijk onthaald door de eigenaar en zijn vrouw. Ik verbleef samen met de animatrice in een chaletje op de camping, wat ook zeker gezellig was. De eerste week was het nog rustig op de camping, waardoor ik rustig aan ingewerkt kon worden en kon wennen. De camping was niet heel groot waardoor ik al snel al het personeel kende en veel contact had met de eigenaars. Ik kon ook altijd alles aan iedereen vragen. Het was een gezellige camping, waar iedereen elkaar kende. Toen het hoogseizoen echt begon, was het altijd druk en gezellig op de camping. Er gebeurde altijd wel wat. Ik voelde me op mijn plek bij de receptie en vond het werken in het restaurant ook erg gezellig.

''Toen het hoogseizoen echt begon, was het altijd druk en gezellig op de camping''

 

Ook de vele Nederlanders op de camping waren vaak blij dat ik ze alles kon vertellen. Het werk vond ik erg leuk en er bleef ook genoeg tijd over om zelf een duik te nemen in het zwembad met de zomerse temperaturen. De zeven weken vlogen voorbij met het prachtige weer en de gezelligheid op de camping. De camping zat ook vol met jongeren waarmee ik ook af en toe eens optrok en op onze vrije dagen gingen de animatrice en ik altijd de omgeving verkennen en leuke dingen doen. Al met al was het een ervaring die ik niet meer vergeet. Mijn Frans is er echt door verbeterd (mede door het maken van gênante fouten) en ik vond het ook heel leuk om de hele zomer in een prachtige omgeving te wonen en te werken. Ik zou er nog veel meer over kunnen vertellen, maar kortom was het een hele leerzame en ontzettend gave ervaring die ik écht iedereen zal aanraden.

Groet, Hélene

Deel deze pagina