smalle_banner_1.jpg

Vance (20) is opgegroeid op een camping in Frankrijk. Zijn ouders vetrokken ooit om een camping te beginnen in Ambert, dus hij had al ervaring. Toch wilde hij graag ook elders ervaring op doen. France-Personnel hielp hem verder en afgelopen zomer werkte hij op een grote camping in de Dordogne. Hieronder lees je zin verhaal.

Het was al voor langere tijd dat ik graag op een wat grotere camping in Frankrijk wilde gaan werken, en afgelopen zomer was het eindelijk mogelijk. Per toeval kwam ik bij France-Personnel terecht en ik solliciteerde, zij hebben me echt super geholpen om een camping te vinden die mij wilde hebben. Frans praten was geen probleem voor mij aangezien ik nu sinds 4 jaar met mijn familie in Frankrijk woon. Maar aangezien ik het hier goed naar mijn zin heb en ik nog steeds veel te leren heb over de cultuur en het leven hier in Frankrijk wilde ik graag naar een gebied wat ik nog niet zo heel goed kende, dus ben ik uiteindelijk naar het plaatsje Souillac gegaan in de Lot. 

"Wanneer we vrije tijd hadden samen gingen we erop uit om steden te bekijken, grotten te bezoeken of gewoon lekker zwemmen in de rivier!"

 

De camping was heel mooi en erg groot, meer dan 12 hectare en bijna 300 plaatsen in het totaal. Toen ik voor het eerst aankwam eind juni waren er bijna nog geen collega’s, dus had ik de tijd om de camping beter te leren kennen om het ook aan de klanten uit te kunnen leggen maar ook voor mezelf voor mijn vrije tijd! Omdat het zo’n grote camping is werkten er ook een hoop mensen, we hadden een team van ongeveer 35 mensen, in alle sectoren van de camping. We konden eigenlijk allemaal hel goed met elkaar overweg, er waren heel veel jongeren en ook een hoop anderen die net als ik niet echt de regio kenden, dus wanneer we vrije tijd hadden samen gingen we erop uit om steden te bekijken, grotten te bezoeken of gewoon lekker zwemmen in de rivier ongeveer 20 min bij ons vandaan.

 

We waren met 6 mensen in de receptie en we hadden altijd wel wat te doen, de sfeer was erg familiaal vond ik, veel meer dan wat ik gewend was hier maar dat was wel heel erg prettig vond ik. Het was erg druk op de camping voor deze twee maanden en voor een week of vier hebben we helemaal vol gestaan, het was dus heel hard werken, en er word een hoop van je verwacht sinds het een 5 sterren camping is, van de baas zowel als van de klanten, en het is niet altijd even makkelijk als er problemen zijn, maar gelukkig stond de leider van mijn team altijd klaar om ons te helpen als het even niet wilde lukken. Het was al met al een hele mooie zomer en ik heb een hoop geleerd door op deze camping te werken maar ook door de andere mensen van het team, meer over het leven en de cultuur hier in Frankrijk. Ik heb het daar echt heel goed naar mijn zin gehad en als ik de kans krijg ga ik zeker terug naar dat gebied!

 

Vance

Deel deze pagina