smalle_banner_2.jpg

Kim (31) werkte in de zomer van 2016 op een camping in de Bourgogne. Het harde werken in combinatie met mooi weer en een prachtige omgeving gaf haar enorm veel voldoening en een onvergetelijke ervaring! Lees hier haar verhaal. 

In de zomer van 2016 heb ik twee maanden gewerkt op een prachtige en goed georganiseerde camping in de Bourgogne. Vrij laat in de lente besloot is dat ik mijn zomermaanden al werkende in Frankrijk zou willen doorbrengen en dankzij France-Personnel is dat gelukt! Zij dachten met mij mee en brachten mij in contact met een geschikte camping. Vliegensvlug werd alles geregeld en ik was enorm blij met deze kans! Van begin juli tot eind augustus ben ik 6 dagen per week werkzaam geweest als receptioniste op een gezellige familiecamping. Ik had een vaste Engelse (maar Franstalige) collega en de campingbazen werkten overdag ook bij de receptie. Ik stond klanten te woord, boekte klanten in en uit, regelde het administratieve gedeelte, bracht klanten naar hun campingplaats, adviseerde over leuke activiteiten in de omgeving, handelde telefoongesprekken af en werkte tegelijkertijd ook in het campingwinkeltje (dat bij de receptie hoorde). Meestal werkte ik twee keer per dag een paar uur. In de ochtend startte ik bijvoorbeeld om 8 uur bij het verkopen van het verse, net door de bakker geleverde brood, waardoor ik het heerlijke gevoel had in een verse bakkerij te werken. Tussen de middag had ik tijd voor mezelf en meestal werd ik in de late middag weer verwacht wanneer het weer druk werd door arriverende klanten. In het hoogseizoen is het vaak aanpoten om alle klanten zo snel mogelijk te helpen.

Het zweet heeft me regelmatig op het voorhoofd gestaan (door het harde werken in combinatie met het warme weer). Vriendelijkheid staat bij mij op één en ik merkte dat de campinggasten graag naar de receptie kwamen om iets te kopen of om informatie te verkrijgen. Ik heb veel mensen goed kunnen helpen en tevreden klanten hebben mij regelmatig een goed humeur bezorgd. Je bouwt, als mensen een tijdje op de camping blijven, zelfs een band op, heel erg leuk!

Ik verbleef op de camping in een chalet, samen met 2 Nederlandse animatrices. Zij waren een stuk jonger dan ik, maar ik heb een geweldige tijd met hen gehad! Met de rest van mijn collega's sprak ik Frans. Het betrof mijn collega op de receptie, de restaurantmedewerkers en de mensen die de camping verzorgden. Ik heb erg veel plezier beleefd aan het opdoen van deze Franstalige contacten. Voor mijn Frans is het goed geweest om een tijd lang in Frankrijk te werken. Ik heb ervan genoten! Vooral door de fijne, mooie camping waar ik mocht werken en door de leuke contacten die ik met mijn collega's en de klanten had. Ik zal deze ervaring nooit meer vergeten! 

 

Deel deze pagina